Началникът на щаба на въоръжените сили на Израел генерал-лейтенант Херци Халеви

...
Началникът на щаба на въоръжените сили на Израел генерал-лейтенант Херци Халеви
Коментари Харесай

Армията на Израел навлезе в Газа

Началникът на щаба на въоръжените сили на Израел генерал-лейтенант Херци Халеви заяви, че войските към този момент работят в град Газа и го обкръжават от няколко направления.

" Напреднахме в още един значим стадий във войната. Силите са в сърцето на северната част на Газа, работят в град Газа, обкръжават го и задълбочават наземната атака, както и достиженията ", споделя Халеви в изказване от база на Военновъздушни сили.

И добавя:

" Силите се борят в гъста и комплицирана градска зона, което изисква професионализъм и храброст ".

Той заяви, че бойците вземат участие в близки бойни дейности.

" Сухопътните сили са съпроводени от тъкмо разузнаване, с огън от въздуха и морето. Това партньорство прави бойните дейности доста по-ефективни ", продължава Халеви.

И добавя:

" Нашите воини, които се борят в близки квартали против нечовечен зложелател, имат голямо преимущество: Във вените им тече приятелство и военен дух. Духът на израелското общество и справедливостта на нашата идея ни съпътстват от самото начало. "

Халеви споделя, че тази война има " мъчителна и сложна цена ", като до момента в сухопътната интервенция са починали 18 бойци.

" Във войната загубихме най-хубавите от нашите синове, прегръщаме техните фамилии... ще продължим да побеждаваме ", съобщи генералът.

Той добави, че армията на Израел има " задължението " да върне вкъщи всички заложници, държани от Хамас и други терористични групировки в линията Газа.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР